Kom in contact met mensen die willen stoppen met roken en vraag advies aan ex-rokers op dit forum.

Welkom, dit forum is nieuw en nog erg leeg. Word lid en help ons om een gezellig stoppen met roken forum op te bouwen! We moeten ergens beginnen. :o)
 
urquan
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 nov 2015, 13:47

Oorlog

19 nov 2015, 14:15

Proberen te stoppen is tijdverspilling.
Je zegt hiermee dat je het gaat "proberen".
Met andere woorden, je stopt en zodra je merkt dat dat zeer moeilijk is en er allerlei nare gevolgen van ondervind dan steek je er gewoon weer lekker één op en kun je zeggen "ik heb het geprobeerd".

Stoppen houd in dat je de oorlog verklaard aan je verslaving, weet van te voren dat je een lange keiharde strijd moet voeren en wees bereid dat je tot het uiterste zal moeten gaan. Wat er ook gebeurd, hoe zwaar het ook zal zijn, of wat voor moeilijke dingen je tegen kan komen, wat als excuus gebruikt kan worden om er weer een op te steken.... er is maar één goed antwoord op.... NEE!

Als je die instelling niet hebt, vergeet het dan maar.

Er komt een dag dat je er niet meer aan denkt en je tabak rook smerig gaat vinden, dan weet je dat je er vanaf bent.
 
stoneywise
Berichten: 13
Lid geworden op: 25 dec 2017, 12:00

Re: Oorlog

29 dec 2017, 12:06

je bent er nooit vanaf. Ik heb in het verleden een jaar en 5 jaar niet gerookt. Het blijft altijd op de loer liggen. Wees je bewust dat deze oorlog de rest van je leven duurt, maar beter oorlog dan doodgaan aan het roken.
 
darknessky
Berichten: 3
Lid geworden op: 31 mei 2018, 20:15

Re: Oorlog

31 mei 2018, 20:36

Ben nu voor de 4e keer gestopt met roken. De eerste keer stopte ik 2jaar, tweede keer een jaar, derde keer weer 2 jaar. Nu ben ik 7 maanden al gestopt, en altijd zonder hulpmiddelen. Al die keren dat ik weer begon met roken, kwam door verveling. Nu weet ik 100 % zeker dat ik never nooit meer ga roken. Behalve dat het ongezond is, erger ik mij aan mensen die rokers als criminelen zien. Vooral de ex-rokers zijn de meest verschrikkelijke mensen. Ik doe niet aan kinderporno, mishandel geen vrouwen, pleeg geen overvallen, maar stak gewoon (toen ik nog rookte) een sigaretje op. Altijd hield ik rekening waar ik rookte. En ik ben nu vooral gestopt omdat er complete hetze gevoerd wordt tegen rokers. En het Antonio van Leeuwenhoek ziekenhuis ( voor kankerpatiënten) waar ik de inmiddels overleden zus van mijn vrouw ging bezoeken, konden wij onderin de garage van het ziekenhuis een sigaret gaan roken. Daar was een rokersruimte, en wat schets mijn verbazing..ik zag vele witte jassen ( artsen / verplegers) een sigaret roken !!! Ik was echt verbaast, en heb spijt dat ik daar geen foto van had gemaakt. En al die luiverhalen dat roken stinkt, slecht is voor je lichaam, weten wij allemaal wel. Er zijn zoveel andere dingen wat zeer slecht is voor een mens. In mijn familie zijn er 3 dood gegaan aan kanker, twee aan longkanker en een aan darmkanker, and guest what. Het waren alle 3 geen rokers. Hebben ook never nooit gerookt. Leefden gezond, sporten regelmatig. O ja, nog een vraag, misschien kan iemand daar een antwoord op geven. Enig idee hoeveel mensen die chemo krijgen levend uit het Antonio van Leeuwenhoek naar buiten wandelen ??? Hoezo roken ongezond, chemo is 10000000 keer erger. Dat heb ik helaas van heel dichtbij mogen meemaken.