Kom in contact met mensen die willen stoppen met roken en vraag advies aan ex-rokers op dit forum.

Welkom, dit forum is nieuw en nog erg leeg. Word lid en help ons om een gezellig stoppen met roken forum op te bouwen! We moeten ergens beginnen. :o)
 
william
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 apr 2017, 03:19

gestopt

26 apr 2017, 03:59

beste mensen, toen ik 50 ging worden had ik het idee om te stoppen met roken, ben geen thuisroker ( een vorm van zelfbescherming ) tenzij bezoek van een rookvriend langskwam dus eind van de middag doorgaans naar het ' schaakcafe ' met een fijne en gezellige rookruimte die de helft van de zaak beslaat ; een aantal shagrokers bij elkaar in combinatie met belgische bieren en een schaakbord .. drank en alcohol gaan goed samen en voor je het weet ben je 4 uurtjes verder maar in eerste instantie kwam ik het cafe binnen om te roken . tabak is een gewustzijnsvernauwend middel en blijkbaar deed het me goed wat inderdaad mogelijk is i.c.m ondernemerschap wat spanningen en zorgen met zich mee kan brengen, ineens drie dagen geleden ben ik gestopt met roken, en dat bevalt me nu al goed aangezien het hoestje, de ietwat rauwe tong en de druk op mijn ogen reeds zijn verminderd, het schaakcafe vermijd ik voorlopig om de goden niet te verzoeken, het is nu 4 uur in de morgen en werd licht zwetend wakker en kwam via google terecht op deze fijne site inclusief het forum .. mijn huidige leeftijd is 57
 
Danielle1978
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 okt 2017, 08:44

Re: gestopt

29 okt 2017, 08:55

Hallo allemaal
Ik nu aan de 2e stop poging
De 1e x cold turkey een ramp
Nu gedaan met afbouwen.
Merkte wel met het ineens veel afbouwen dat ik vreemde dingen kreeg
Extreem hoesten suisende oren
Of oren die dichtklappen vreemd.
Wat me wel erg opvalt is.....
vroeger was roken heel normaal
nu ineens lees je niets anders dan..
Stop met roken
Dodenlijk
sterven sneller
Op diverse sites iets anders de ene zegt rokers leven 10jaar korter
De ander zegt 4 jaar
Etc etc.
rokers krijgen longkanker

Er zijn zat mensen die niet roken of gerookt hebben die dat krijgen
Maar daar lees je niets over!!
het is niet goed voor je klopt helemaal

Maar als je ziet hoeveel mensen er met overgewicht zijn nou is om je dood te schrikken
Hoeveel korter leven die dan??

het roken taboe is nu bijna te vergelijken met de zwarte pieten discussie
sites vertellen
al rook je 3/4/5 sigaretten per dag
Is net zo slecht als dat je er bijvoorbeeld 25 rookt.
Een longarts vertelde mij dat hij dat moest tegenspreken
het is niet even schadelijk.
Dus hoe zit het nu echt?
Ikzelf wil stoppen voor mijn zoontje ik ben alleenstaande moede en wil hem in goede gezondheid groot zien worden.
Ik ben alleen niet in tegenstelling tot vele stoppers ineens een anti roker en zal het ook niet aan alle kanten ineens slecht gaan praten
Preken kun je het tegenwoordig beter noemen.
 
Charlotje
Berichten: 12
Lid geworden op: 25 nov 2017, 13:26

Re: gestopt

25 nov 2017, 14:06

Laat je niet afleiden

Hoi iedereen,

Dit is voor mij de 2de en definitieve keer dat ik stop met roken.

De eerste keer was ik niet voorbereid op de impact die het zou gaan hebben op mij, mn leven en m'n omgeving.

Ik weet nu dat ik me vooral niet moet laten afeleiden door "goedbedoelde" adviezen.

Dat coldturkey gaan dat vind ik nog de meest vervelende opmerking die die vervelende allang gestopte mensen maken hahaha.

Zo van... WWeeelllneeee je hebt helemaal geen pleisters of dokters of wat dan ook nodig, het zit allemaal tussen je oren,

Het is zo dat kan het zal wel... maar ja, ik wil altijd vrolijk zijn, ik heb 2 kinderen, die zitten niet te wachten op een sjaggie mama. Die kinderen zitten in de pubertijd, dus ook zonder de stoppenmetrokenstress is mijn leven al turbulent genoeg! Als dagelijks een plakkertje op mn arm plakken helpt dan doe ik dat. Ook heb ik een pakje tabaksvervanger bij me.... (nu komt t gezeik hoor) tabaks vervanger is toch ook roken??? kun je net zo goed van merk veranderen, Zei een ander.

Ja ja ja is zo kan zal wel maar in deze tabaksvervanger zit geen nicotine en geen verder verslavende chemische toevoegingen, het is alleen slecht voor je longen, dat voel ik ook wel. je gaat er nog harder van hoesten als van gewone tabak. Maar oke dat hoesten deed ik al en nogmaals als dit me helpt om straks voorgoed van heel die teringzooi af te zijn dan ja kom maar op!

Ik heb zo al een paar zeer moeilijke momentjes heel rustig kunnen opvangen, zonder stress, zonder het gevoel te hebben terug bij af te zijn.

Ik kan gewoon eens aanschuiven in het rokershok en eens meeroken en hoef dus niet altijd als een niet rokende paria heimelijk moet toezien hoe gezellig het wel niet is daar... of te denken hoe gezellig was mn leven toch toen ik nog rookte. en.... dat is voor iemand zoals mij heeel fijn.

Ik zit nu op dag 3, maar in tegenstelling tot de vorige x heb ik geen last gehad van moodswings of gedachten als, ik mis het roken, wil ik wel echt stoppen, of IK MOET NU EEN SIGARET!!!

En ik vind het goed gaan, heerlijk. Ja het schiet nog heel vaak door mn hoofd. Als ik wakker word PEUK! ow nee toch niet, bij de koffie PEUK! oow nee hoeft niet meer.pauze PEUK! hahaha ga zo door maar dat duurt maar heeeel even, dat kent ook iedereen wel en dan die hele moeilijke momenten, bij een drankje, bij rokende vrienden, tijdens een ruzie, na een stress moment ja dan kan ik even stoomafblazen met zo'n nep sjaggie. dan is het gelijk over.

Misschien kan ik dan ook iemand worden die eens 1 x per maand gezellig meedoet, zo iemand waar ik altijd zo jaloers op was, want ik was zwaarverslaafd.

Kortom, dit is mijn manier, ik neem er de tijd voor, ik weet precies waar ik naar toe wil, ik weet ook dat dat niet in 1 week of 1 maand kan maar dat het jaren kan duren, dus ik heb de tijd. Zolang ik maar nu stop met die giftige troep uit de fabriek!

Heel veel kracht voor iedereen

Groetjes Charlotte
 
stoneywise
Berichten: 13
Lid geworden op: 25 dec 2017, 12:00

Re: gestopt

25 dec 2017, 12:14

nicotine is niet het probleem, het is het verbranden van plantmateriaal wat het echte probleem is

Kijk eens voor een goede damper (e-sigaret).